Les Gîtes au fil du Loison

Email:    Info line: +33 615 322 305

Welkom bij les Gîtes au fil du LoisonTOERISTISCHE INFORMATIE


Basilique de Notre Dame - AVIOTH

Een bezoekje aan de Notre Dame d'Avioth, in Avioth. Een prachtige basiliek uit de 12de eeuw midden in een klein dorpje in de Meuse. Aan het plein heb je een zeer goed restaurant, waar je iets kan eten of gewoon een stukje taart met koffie of een Orval. www.avioth.fr

avioth.otpaysdemontmedy@gmail.comL'abbaye d'Orval - ORVAL

Een bezoek aan 'L'abbaye d'Orval'. Een bezoek aan de abdij van Orval is zeker een must. De oude abdij van de 12de eeuw, het biermuseum, het monastieke museum en een kruidentuin.


Website: www.orval.beVaren op de Maas - DUN-SUR-MEUSE

Willen jullie er eens op uit en in een boot de maas afvaren? Dat kan! Super leuk en genieten maar! Je hebt geen vaarbewijs nodig.
Website: http://www.valdunois.com/tourisme
Tel: 0033(0)3.29.80.90.48Paintball

Iets sportiever en een dagje paintballen met zijn allen? In de bossen met verschillende paintballtereinnen die allemaal speciaal zijn aangelegd voor het paintballen nog spannender te maken.
Website: paintball stenay Tel: 0033 (0) 6 42 90 82 91Citadel - MONTMEDY

Wat ook niet mag ontbreken aan de lijst is 'De Citadel van Montmedy'. Deze citadel ligt helemaal bovenaan de berg en heeft een uitzicht over verschillende dorpen in de Meuse. Een klein dorpje dat nog binnen de muren van de citadel leeft: 'Montmedy-haut'.
Je hebt een museum over de citadel zelf en een museum over een bekende franse schilder: Jules Bastien Le Page. Je kan de citadel ook zelf bezoeken en op de vestingmuren gaan wandelen.


www.tourisme-montmedy.fr
Tel: 0033(0)3 29 80 15 90

Cimetière St.Hilaire - MARVILLE

Een bezoek aan het kerkhof van 'Marville'. Heel indrukwekkend kerkhof van de 12e eeuw. Met een Ossuarium uit de 15de eeuw. Hier vind je meer dan 40.000 gerangschikte schedels. De authentieke schedelkasten zijn helaas uit het ossuarium ontvreemd.

En een opschrift : Nous avons été comme vous, vous serez comme nous, priez dieu pour nous. Een kerkhof dat dus zeker de moeite waard is. www.tourisme-montmedy.fr/Eerste Wereldoorlog '14-'18

Herinneringen aan de eerste Wereldoorlog '14-'18. Verdun zelf ligt op een 55 minuten van Brouennes, dus zeker de moeite.

'Ossuarium de Douaumont'. Een monument waarin zich de resten van 130.000 ongeïdentificeerde Franse en Duitse soldaten bevinden. Heel indrukwekkend.

'Romagne-sous-Montfaucan'. Een Amerikaans kerkhof, indrukwekkend groot en zeker de moeite waard.
Waarom staan er geen geboortedatums op de kruisen?

Prachtig museum over de soldaten tijdens de oorlog. Met een interessante rondleiding van de eigenaar zelf. 'Romagne 14-18' www.romagne14-18.comLes Vieux Metiers - AZANNES

De oude ambachten van Azannes' een ontmoeting met de oude ambachten in Azannes. Meer dan 80 oude ambachten uit de 19e eeuw zullen hier worden uitgevoerd door meer dan 400 vrijwilligers. Een leuke manier om zo een stapje in het verleden te nemen.

Elke zondag van Mei, en elke vrijdag van Juli en augustus.
http://www.vieuxmetiers.com/Zwemmen

Mooi weer en nood aan een duikje in een meer?
Dun sur meuse: 'Lac Vert'. 3 Rue de la Gare, 55110 Doulcon. Een groot meer gelegen aan een camping, maar het meer is voor iedereen toegankelijk.
'Lac de Douzy'. Camping le Lac. 64 Route Nationale, 08140 Douzy. Ook hier is het een meer dat gelegen is aan een camping, en ze hebben een grote glijbaan voor de kinderen.Of toch liever binnen zwemmen?

In 'Mouzon' is er een binnenzwembad. Niet zo groot als de zwembaden in België. Maar wel aangenaam om te zwemmen. Adres: Rue de la Tour Saint Jérôme, 08210 Mouzon.
In 'Marville' is er ook een binnenzwembad waar je ook in de hammam, sauna of jacuzzi kan gaan. Adres: Base de loisirs de l'Othain, 55600 Marville.
Website: http://otpaysdemontmedy.blogspot.fr/Tél. 03 29 88 11 90,
E-mail:codecom.montmedy@wanadoo.fr
En nog veel meer......
Natuurlijk is er nog een hele hoop meer te bezoeken; kasteel van Sedan, Kasteel van Louppy-sur-Loison, kayakken, etc. Maar al die andere activiteiten vinden jullie in de info-mappen in de gîte.