Les Gîtes au fil du Loison

Email:    Info line: +33 615 322 305

Gîte les Renards - Brouennes

week: 550 euro

Een verblijf met het gezin - max 6 personen

Een vakantiewoning in een fermette (dorpsboerderij) uit 1715 in het charmante dorp Brouennes.

Een woning voor 6 personen. Natuurlijk kan er nog plaats gemaakt worden voor kinderen, we hebben kinderbedden en bij reservatie hoef je het maar te vragen en ze zijn er.

De gîte is gebouwd in de voormalige woning van de fermette: het middengedeelte, met daarnaast de oude schuur en aan de andere kant de stal. Als je de woning binnenkomt kom je direct in een gezellige woonkeuken. Een keuken van alle gemakken voorzien, een eettafel en de trap naar boven.

De woonkamer ligt erachter en wordt verwarmd door een typische franse houtkachel. De deur geeft toegang tot de tuin. Op de eerste verdieping 2 slaapkamers en badkamer. Een slaapkamer met een tweepersoonsbed en één met een eenpersoonsbed. Op de 2e verdieping nog een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed.


Slaapkamers
* 1 slaapkamer met 1 eenpersoonsbed
* 1 slaapkamers met een tweepersoonsbed
* 1 slaapkamer met een tweepersoons- en een eenpersoonsbed

Badkamer
Badkamer met wastafel en douche.

Keuken
Oven, afwasmachine, Senseo, combi-oven, volledig uitrusting om te koken en te eten, waterkoker, broodrooster, mixer, etc.

Faciliteiten
* Babybedje (op aanvraag)
* Salon met open haardkachel
* TV met dvd-speler
* Muziekinstatllatie voor USB en CD
* Terras met tuinmeubelen
* Woonkeuken
* Toeristische informatie
* Wasmachine en droger beschikbaar in overleg
* Draadloos internet

Wat brengt u zelf mee
* Keukendoeken
* Badhanddoeken

De geschiedenis:

De fermette is gebouwd in 1715 en dus dit jaar 300 jaar oud. We kochten het in redelijk authentieke staat, met de voordeur zonder kozijnen, met de open haard, met een chape over de aangestampte aarde getrokken en de sporen van een eerdere verbouwing. We kozen ervoor om het authentieke zoveel mogelijk te bewaren zonder in te boeten aan dagelijks comfort. Alles werd met heel veel liefde en zorg door Veronique afgewertk en ingericht: de leembezetting boven de schouw in de keuken, de kalkverf op de muren ,de gordijnen en het beddengoed, de oude eiken balken van het plafond, de natuurstenen vloeren. Het is praktisch en comfortabel en het laat toch nog voldoende van de oude huisje zien.

De naam 'les deux renards':

Waarom toch die naam: les deux renards vroeg er laatst iemand aan ons. Wel tijdens de verbouwing hebben we de houten vloer in de salon weggehaald, die was volledig verrot en moest vervangen worden. Omdat het huis al enkele jaren leeg stond en de achterdeur niet meer te sluiten viel kon de natuur zijn vrije gang gaan. De vloer haalden we eruit. We, omdat een kameraad een handje was komen toesteken. Ik was in de keuken aan het werk toen hij me kwam zeggen dat hij onder de vloer “ogen” had gezien. Het leek me heel ongeloofwaardig, een kat gaat toch snel vluchten als ze lawaai hoort of iemand ziet die ze niet kent. En toch… inderdaad, er zat een dier onder de planken vloer. Maar zulke grote ogen konden onmogelijk van een kat zijn. Dus ben ik maar op de plankenvloer gaan kloppen in de hoop het er vanonder te jagen. En inderdaad, een vos zo groot als een border-collie komt vanonder de vloer te voorschijn en rept zich weg het veld in. Ok dat was het, maar als Marc na enkele minuten komt zeggen dat hij nog ogen ziet, denk ik dat hij echt grapt, maar nee hoor, een tweede vos kwam meteen vanonder de vloer.