Les Gîtes au fil du Loison

Email:    Info line: +33 615 322 305

Gîte la petite Grange - Brouennes

week: 320 euro

Een gîte om te cocoonen met z'n twee

In de vroegere geitenstal bouwden we een gîte, het hooi en de rommel ging eruit, we herstelden, brachten nieuwe elementen aan, maakten er een cosy huisje van om helemaal te kunnen onthaasten met z'n tweeën.

De benedenverdieping op straatniveau mag u gebruiken om jassen te hangen, laarzen uit te doen, en fietsen te stallen. Er is ook een toilet.
De leefruimte ligt op de eerste verdieping. In de keuken is alles aanwezig om lekker te kokkerellen, oven, inductie kookplaat, waterkoker, broodrooster, koffiezet. Op dezelfde verdieping is ook het volledig privé terras, met BBQ, tuinmeubels. Neemt u daar de trap naar de tuin kan u genieten van het uitzicht over het dorp en omgeving. In de tuin is ook een kruidentuintje waar u mag plukken om te koken.
De slaapkamer en badkamer ligt op de tweede verdieping, trappen doen is dus onvermijdelijk, maar het geeft het voordeel dat je zo kan genieten van het mooie uitzicht.


Slaapkamers
1 slaapkamer met een tweepersoonsbed 180 breed

Badkamer
Badkamer met wc, wastafel en douche.

Keuken
Met oven, koffiezet, inductiekookplaat, broodrooster ,mixer.

Faciliteiten
* Babybedje (op aanvraag)
* Terras met tuinmeubelen en BBQ
* Woonkeuken
* Toeristische informatie
* Wasmachine en droger beschikbaar in overleg
* Draadloos internet

Wat brengt u zelf mee
* Keukendoeken
* Badhanddoeken

De geschiedenis:

De fermette is gebouwd in 1715 en dus meer dan 300 jaar oud. We kochten het in redelijk authentieke staat, met de voordeur zonder kozijnen, met de open haard, met een chape over de aangestampte aarde getrokken en de sporen van een eerdere verbouwing. De stal waar vroeger de geiten stonden is nu omgebouwd tot een mooie comfortabele gîte. Alles werd met heel veel liefde en zorg door Veronique ontworpen, afgewerkt en ingericht: kalkverf op de muren, de gordijnen en het beddengoed,. Johan verzorgde het grotere werk en zorgde zoals altijd voor het natuursteen. Het resultaat is een juweel waar een ieder zich thuis zal voelen. De terrassen aan de achterzijde geven een bijzonder aspect aan deze woning, maar ook het bankje bij de voordeur zal menig toerist bekoren.

De naam 'la petite Grange' is ingegeven door het franse woord voor een klein geitje. Vele geitjes werden hier geboren, maar nu is de oude stal voor u.